Confidenţialitate

Spania, triumfătoare în Cupa Davis

Spania a câştigat Cupa Davis pentru a şasea oară în istorie, după ce a învins Canada cu 2-0, duminică, la Madrid, în finala primei ediţii în noul format al competiţiei de tenis masculin pe echipe.

Primul punct al ibericilor în finală a fost adus de Roberto Bautista Agut, victorios în faţa lui Felix Auger-Aliassime cu 7-6 (7/3), 6-3. Bautista a făcut un efort emoţionant, după ce a părăsit echipa joi pentru a fi la capătul tatălui său, care s-a stins, a revenit sâmbătă, iar duminică a adus un punct Spaniei.

Lider mondial, Rafael Nadal a parafat victoria spaniolilor după ce a trecut de Denis Shapovalov cu 6-3, 7-6 (9/7). Nadal a jucat începând de marţi alte cinci meciuri de simplu şi două de dublu, conducând echipa spre victorie. Spania a învins pe rând Rusia, Croaţia, Argentina, Marea Britanie şi Canada. Pentru Nadal aceasta este a patra Salatieră de Argint din carieră, după cele din 2004, 2009 şi 2011. Spania a mai cucerit trofeul în 2000 şi 2008.

”Poate am câştigat opt meciuri, dar persoana care a fost vitală în această Cupă a fost Roberto (Bautista). Ce a făcut el a fost aproape inuman. A plecat joi, tatăl său a decedat, el a revenit, s-a antrenat ieri (sâmbătă) iar azi a fost pregătit să joace la cel mai înalt nivel”, a declarat Rafael Nadal în lacrimi, la postul de televiziune Movistar, notează Agerpres.