Confidenţialitate

Spania: Trenurile de mare viteză între Madrid și Barcelona, suspendate după ce au fost furate cabluri de alimentare electrică | AUDIO

În Spania, trenurile de mare viteză între Madrid și Barcelona au fost suspendate, după ce au fost furate cabluri de alimentare electrică. Un tânăr de 19 ani a fost reținut în Catalonia, a anunțat poliția locală pe Twitter.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Operatorul feroviar de stat spaniol Renfe a suspendat dimineață serviciul de tren de mare viteză între Madrid și Barcelona, după ce au fost furate cabluri, a transmis compania într-un comunicat.

Totodată, a fost introdusă o rută alternativă de tren care ocolește rețeaua de mare viteză pentru a duce călătorii din capitală către al doilea oraș ca mărime al țării, Barcelona.

Un bărbat de 19 ani a fost reținut după ce a fost găsit în apropiere de calea ferată din zona Santa Oliva, în Catalonia. Polițiștii nu exclud să mai facă noi arestări în acest caz.

Revenirea industriei turismului după pandemie, în această vară, a solicitat infrastructura de transport a Spaniei, la fel ca și în alte țări europene, lăsând-o vulnerabilă la orice perturbări, precizeaza Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul a aprobat achiziționarea a 12 trenuri pe hidrogen. Întreținerea lor pe 30 de ani se ridică la aproape un miliard de euro