Confidenţialitate

Spania: Românii care au fugit dintr-un restaurant fără să plătească au fost găsiţi pe Facebook

Românii care au fugit dintr-un restaurant spaniol fără să plătească au mai dat câteva astfel de lovituri, scrie presa spaniolă, care informează că proprietarii altor localuri păgubite i-au găsit pe Facebook.

Românii care participau la o petrecere de botez într-un restaurant din Bembibre, nord-estul Spaniei, şi au părăsit localul fără să plătească o notă de aproximativ 2.000 de euro, obişnuiau să acţioneze astfel, scrie elconfidencial.com.

Chelneri, barmani şi proprietari de localuri din regiunea Bierzo au pus cap la cap întâmplările din ultima perioadă şi au constatat că ar fi vorba despre un grup de români de etnie romă, care conduc maşini scumpe şi care nu plătesc pentru petrecerile de familie. Poliţia continuă acum cercetările, graţie înregistrărilor şi fotografiilor pe care românii le-au publicat pe reţele de socializare.

Proprietarul restaurantului-hotel El Carmen, unde românii au dat cea mai recentă ”lovitură”, a confirmat că a fost vorba despre cel puţin 120 de peroane şi că pierderea depăşeşte 2.000 de euro. Au fugit chiar înainte de a fi servit desertul. În ritmul dansului au mers în afara localului, iar ospătarii au observat uimiţi cum toţi se urcă în maşini şi pleacă în trombă.

Poliţia a asigurat că dispune de câteva piste privind locul în care ar trăi românii, deşi ei nu s-au ascuns niciodată, mai scrie site-ul spaniol. Unii dintre ei locuiesc în zonă, iar invitaţii pot fi rude sau prieteni care au venit din alte regiuni ale Spaniei.

Sursă: News.ro