Spania: Noi restricții în mai multe regiuni pentru limitarea infectărilor cu coronavirus

Spania a introdus noi restricţii pentru a limita numărul infectărilor cu coronavirus. La numai o zi după ce la Madrid, câteva mii de oameni au prostestat împotriva măsurilor de acest fel, încă 4 regiuni au reintrodus restricții.

Astfel, începând de luni, Andaluzia, Galicia, Cantabria şi Castilla y Leon au adoptat noi măsuri menite să reducă numărul infectărilor. Discotecile şi barurile au fost închise, în vreme ce restaurantele nu mai pot funcţiona după miezul nopţii.

A fost interzis şi fumatul în spaţiile publice şi momentan, măsurile se aplică în 6 din cele 17 regiuni ale Spaniei. De menţionat că în anumite zone, fumatul a fost interzis doar în zonele aglomerate.

Dar pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri, şi alte regiuni ar putea aplica măsuri similare în curând. De asemenea, întâlnirile au fost limitate la zece persoane, iar vizitele în căminele de bătrâni au fost restricţionate.

În ultima perioadă, Spania a avut în medie peste trei mii de îmbolnăviri zilnice. În martie, recordul a fost de aproape 11 mii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS