SPANIA: Procuratura exhumează trupul lui Salvador Dali

Mormântul artistului suprarealist spaniol Salvador Dalí va fi deschis joi, la 28 de ani de la moarte.

Procuratura are misiunea de a face lumină într-un dosar de paternitate.

Maria Pilar Abel, o cititoare în cărţi de tarot în vârstă de 61 de ani, susține că este fiica lui Salvador Dalí.

Femeia acesteia l-ar fi întâlnit pe artist în casa unor prieteni, unde lucra ca îngrijitoare. Cei doi ar fi trăit o poveste extraconjugală, întrucât artistul era căsătorit pe atunci.

Exhumarea a fost decisă de un tribunal, la finalul lunii iunie.

După ora 20.00, când toţi turiştii vor pleca, experţii vor îndepărta piatra de mormânt grea de o tonă din cripta aflată sub cupola Théâtre-Musée Dali din Figueras, pentru a preleva mostre biologice ale artistului, resturi osoase şi din bucăţi de dinţi, care vor fi trimise unui laborator din Madrid.

Rezultatele vor fi gata în câteva săptămâni

Presa nu va avea acces la exhumare, iar cupola muzeului va fi acoperită de pânze opace pentru a evita fotografiile din aer, cu ajutorul dronelor.

Născut în 1904, Salvador Dalí a fost un reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. Faima a cunoscut-o în 1931, odată cu finalizarea operei ‘La persistencia de la memoria’. Graţie talentului şi apariţiilor sale excentrice, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reuşit să folosească influenţa mass-media pentru a îşi spori averea şi gloria.

Finalul vieții i-a fost marcat de un accident în urma căruia a suferit arsuri.  Salvador Dalí a murit în 1989, la Fugieras, localitatea natală, unde se retrăsese.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS