Confidenţialitate

Spania anunță cea mai mare captură de cocaină din istoria țării. Peste 9.000 de kg de cocaină erau ascunse în cutii de banane | VIDEO

Spania anunță cea mai mare captură de cocaină din istoria țării.  E vorba de 9 tone și jumătate de stupefiante ascunse în cutii de banane.

Poliția și vămile spaniole au anunțat confiscarea, în portul Algeciras (din sudul Spaniei), a 9.436 de kilograme de cocaină provenită din Ecuador. Este „cel mai mare transport de cocaină clandestin din Spania până în prezent”, au precizat autoritățile.

Drogurile erau ascunse într-un container frigorific, în cutii de banane, fiind destinate principalelor rețele infracționale din Europa. Pe transport au fost detectate siglele a peste 30 de astfel de organizatii.

 

Operațiunea constituie „o lovitură fără precedent dată uneia dintre cele mai importante organizații criminale din lume implicate în distribuția de cocaină. Aceasta avea capacitatea de a trimite în Europa cate 40 de containere pe lună și „dispunea de o vastă rețea comercială pentru expedierea containerelor din Ecuador în Spania”, folosind și portul Vigo din nord-vestul Spaniei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa video: Agentia Tributaria Spania