Confidenţialitate

Şova, liber. Cum comentaţi atitudinile diferite Vâlcov – Şova din Senat?

Atitudine complet diferită a senatorilor Dan Șova și Darius Vâlcov în plenul Senatului în această dimineață când colegii lor au fost chemați să voteze pentru sau împotriva ridicării imunității, pentru sau împăotriva încuvințării cererilor de arestare solicitate de DNA pentru cei doi.

Dacă Dan Șova a făcut o adevărată demonstrație de pioșenie și dramatism, Vâlcov a ales să fie bărbat până la capăt.

Povestind cum și-a început ziua de Buna Vestire la grupul de rugăciune, Dan Șova a continuat relatându-le colegilor despre faptul că nu a putut participa la înmormântarea unei mătuși pentru că astfel s-ar fi apropiat de persoane imiplicate în dosarul în care este anchetat, pentru a-i ruga în final să nu îi ridice imunitatea.

Oarecum surprinzător, Vâlcov a ales să nu se apere în fața senatorilor ci să le ceară acestora ferm să îi ridice imunitatea, pentru a nu fi forțat să demisioneze. Decizia lui Vâllcov de a nu se apăra pare a fi fost luată în ultima clipă, căci, a spus chiar el, avea pregătit un discurs dar a preferat să îl țină în fața unui judecător care va stabili dacă trebuie sau nu arestat.

Senatorii au făcut exact așa… Dan Șova a rămas cu imunitatea intactă, dar senatorii au încuviințat reținerea și arestarea eventuală a lui Darius Vâlcov.

Aș vrea să interpretăm împreună atitudinile atât de diferite ale celor doi senatori, aș mai avea o singură observație de făcut …. acuzațiile aduse lui Darius Vâlcov nu au legătură cu premierul Victor Ponta, pe când în cazul lui Șova …. sunt multe zvonuri și speculații.

De ce credeți că  a adoptat Darius Vâlcov această atitudine? Se simte nevinovat sau știa că va fi predat pentru a mai îndulci pastila cu Șova…

O altă întrebare a mea pentru dumneavoastră este dacă aceast rezultat de un scăpat și un predat vă mulțumește. Șova rămâne în afara ariei de acoperire a DNA, în timp ce Vâlcov este deja acolo.

Atitudinea lui Vâlcov a fost rar întâlnită în rândurile parlamentarilor noștri… Ultimul care a făcut gestul de a demisiona a fost Viorel Hrebenciuc, diferența dintre cei doi fiind totuși aceea că Vâlcov nu are un copil arestat așa cum avea Hrebenciuc.

Vâlcov 168   150 prezenti  pentru 97 contra 48 anulate 5

Şova 168          151   pentru 69  contra 67  anulate 5

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-sova-liber-cum-comentati-atitudinea-lui-sova-si-valcov-in-senat-25-03-2015?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]