Sotia lui Mircea Basescu, audiata ca martor la Parchetul Instantei Supreme

Doinița Băsescu s-a prezentat în fața procurorilor împreună cu un avocat și nu a făcut nicio declarație.

Soția lui Mircea Băsescu – fratele președintelui – a fost chemată astăzi la Parchetul Instanței Supreme, în calitate de martor.

Doinița Băsescu s-a prezentat în fața procurorilor împreună cu un avocat și nu a făcut nicio declarație.

Cumnata șefului statului va răspunde la întrebări într-un dosar în care mai mulți membri ai familiei Sandu Anghel – zis Bercea Mondial – au făcut plângere la adresa a 2 procurori.

Surse judiciare citate de agenția Mediafax susțin că dosarul în care este audiată Doinița Băsescu a fost deschis în urma unor plângeri depuse de familia lui Bercea Mondial.

Câteva dintre rudele interlopului s-au plâns de atitudinea a 2 procurori – unul de la Parchetul Tribunalului Constanța, celălalt de la DNA Constanța.

Mircea Băsescu, fratele președintelui, se află în continuare în arest preventiv.

El este judecat alături de Marian Căpățână în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Cei doi au au ajuns după gratii în 20 iunie, imediat ce s-au făcut publice înregistrările realizate pe ascuns de fiul lui Bercea Mondial.

Judecătorii care au decis arestarea preventivă au stabilit că respectivele înregistrări ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro de la familia interlopului, promițând că, în schimbul acestor bani, poate interveni pe lângă magistrați pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de închisoare, acesta fiind judecat pentru tentativă de omor.

La rândul său, Marian Căpățână ar fi intermediat relația dintre Mircea Băsescu și Bercea Mondial – și ar fi primit, la rândul său, 350 de mii de euro.