Confidenţialitate

Soția lui Aleksei Navalnîi a fost arestată la protestul de la Moscova | AUDIO

La Moscova, câteva mii de persoane protestează împotriva regimului Vladimir Putin.

În Piața Pușkin, sunt deja ciocniri între forțele de ordine și manifestanți.

În estul și nord estul țării, protestele s-au terminat fără incidente majore.

În toată țara, Poliția a arestat peste 350 de manifestanți care au ieșit în stradă la chemarea lui Alexei Navalnîi, arestat duminica trecută la revenirea în Rusia.

Printre aceștia, s-ar afla și Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi.

Arestarea a fost anunțată chiar de Iulia Navalnîi, într-o postare pe contul ei de Instagram.

“Scuzaţi calitatea proastă (a fotografiei), lumina este proastă în duba poliţiei”, a scris Iulia Navalnîi pe pagina ei de Instagram, postând un selfie făcut din interiorul vehiculului de poliţie.

Sursa Foto: Instagram @yulia_navalnaya

Zeci de mii de ruși au sfidat interdicția autorităților de a nu protesta, așa că au ieșit în stradă și au strigat lozinci împotriva președintelui Vladimir Putin în mai multe orașe.

La Iakuţk, la sud de Cercul polar, o sută de protestatari au înfruntat frigul extrem şi au manifestat la temperaturi de -50 de grade Celsius.

“Rusia va fi liberă”, “Putin e un asasin”, au scandat oamenii adunați în centrul Moscovei,  4.000, potrivit Ministerului de Interne rus, cel puţin 10.000, potrivit estimărilor Reuters.

În capitală, Poliția a arestat câteva zeci de manifestanți difuzând în megafoane mesajul ca lumea să plece de la evenimentul considerat ilegal.

Alţi protestatari purtau pancarte cu sloganuri pe care se putea citi “Nu mi-e teamă” şi “Nu dictaturii”.

Echipa lui Navalnîi, arestată în mare parte, a publicat pe tot parcursul dimineţii înregistrări video de la aceste proteste, unde mulţimea a scandat că este alături de contestatarul care vineri a difuzat un film cu presupusul palat al lui Putin și a făcut apel la ruși să nu mai tolereze dictatura.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru