Sortiment de brânză, retras de la comercializare de Carrefour după ce au apărut suspiciuni că ar conține E. coli | AUDIO
Carrefour a retras de la comercializare un sortiment de brânză, în urma unor suspiciuni de infecție cu o bacterie periculoasă. Produsul a fost vândut la raft, în mai multe magazine din țară, inclusiv în Capitală.
Este vorba de sortimentul de brânză – MORBIER 250G RDF, ce a fost vândut la raft, în sistem de autoservire.
Produsul ar putea fi infectat cu bacteria Escherichia coli, ce poate provoca, în săptămâna următoare consumului, diaree, dureri abdominale şi vărsături, posibil însoțite de febră, anunță Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
În 5 până la 8% din cazuri, simptomele pot fi urmate de complicaţii renale severe, în special la copii.
Clienții care au cumpărat deja acest sortiment de brânză sunt sfătuiți să nu îl consume şi să îl distrugă, ori să îl returneze în magazine.
Cei care au consumat deja produsul și prezintă simptomele specifice sunt rugați să consulte medicul curant.
Potrivit ANSVSA, produsul a fost vândut în magazine din Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara şi Piteşti.
Sursa foto: Shutterstock
Citește și: 16 elevi din județul Arad, diagnosticaţi cu fobie şcoalară, o afecțiune certificată medical | AUDIO





