Ministrul Pintea vrea să îi oblige pe medicii rezidenţi să rămână în ţară

Azi este ziua declarațiilor controversate din partea mebrilor Guvernului Dăncilă.După ce ministrul Eugen Teodorovici susține, cel puțin declarativ, limitarea dreptului la liberă circulație în UE,  acum ministrul sănătății a venit în fața jurnaliștilor cu o declarație care-i va lua prin surprindere pe mulți dintre medicii rezidenți.

”În acest moment, în România există în jur de 700 de cabinete de medici de familie din zona rurală neocupate”, a atenționat Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

”Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat Sorina Pintea.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care România se confruntă cu un deficit de 15.000 de medici iar mulți dintre studenții care-și termină studiile în țară caută să lucreze în afară, în special datorită condițiile mai bune din spitale, dar și a salariilor considerabil mai mari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS