Sorin Grindeanu: Ţinta acestui Guvern este ”România normală”, în care lucrurile să fie aşa cum e normal să fie – AUDIO

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, în discursul său din Parlament, că obiectivul Guvernului său este ”România normală”, care să cuprindă toate ţintele guvernărilor anterioare la un loc, promiţând că toate angajamentele făcute de PSD în campanie vor fi respectate.

S-a vorbit despre România puternică, despre România prosperă sau despre România corectă, despre România fără birocraţie sau despre România eficientă. Eu vă propun astăzi, însă, o altă ţintă, care în opinia mea le include pe toate celelalte menţionate anterior. Eu vă propun România normală„, a spus Grindeanu, în discursul său.

El s-a angajat ca la finalul mandatului Executivului România să devină ”o ţară normală”, în care oamenii „să trăiască bine” şi să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi de care se bucură şi majoritatea cetăţenilor europeni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Îmi doresc o ţară normală, în care lucrurile să fie aşa cum e normal să fie. Îmi doresc o ţară în care anormalul să fie o excepţie, şi nu o regulă, cum pare a fi astăzi în foarte multe domenii de activitate. Primul semn de normalitate este ca politicienii aleşi în funcţii publice să respecte ce au spus în campania electorală„, a spus Grindeanu.

Premierul desemnat a promis că Guvernul său va pune în practică „toate măsurile prezentate de PSD”.

Este normal să existe o răspundere politică a partidelor câştigătoare în alegeri şi este la fel de normal ca această răspundere să se reflecte în programul de guvernare susţinut de aceste partide„, a afirmat el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Grindeanu a enumerat mai multe componente ale programului de guvernare al PSD, afirmând că aplicarea măsurilor vor reprezenta „normalitatea”, precum creşterea economică, debirocratizarea şi justiţia socială.

 

Sorin Grindeanu, cuvinte de laudă la adresa lui Liviu Dragnea

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi-a început discursul din plenul reunit al Parlamentului în care cere votul de încredere mulţumind PSD pentru propunere şi afirmând că Sevil Shhaideh ar fi fost o variantă „excelentă” de premier. El i-a mulţumit şi lui Liviu Dragnea pentru „echilibru” şi pentru că a fost „un adevărat om de stat”.

Grindeanu şi-a început discursul mulţumind „celor care l-au propus în această funcţie”.

Vreau să precizez de asemenea de la început faptul că prima propunere a PSD pentru funcţia de premier ar fi fost o variantă excelentă pentru conducerea Guvernului şi e bine că dânsa va fi alături de mine în echipa viitorului Executiv„, a spus Grindeanu.

El i-a mulţumit în deschidere şi lui Liviu Dragnea.

„Salut în mod deosebit echilibrul domnului preşedinte Liviu Dragnea, care în ultimele săptămâni s-a comportat ca un adevarătat om de stat, punând interesul naţional mai presus de interesul său personal sau al partidului pe care îl conduce. S-a evitat astfel o criză foarte nocivă”, a spus Sorin Grindeanu, discursul său fiind întrerupt de rânduri de aplauze din sală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS