Confidenţialitate

Sorin Grindeanu şi Victor Ponta au avut discuţii cu UDMR

Premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, s-au întâlnit, luni dimineaţă, cu liderii UDMR, a declarat pentru News.ro liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, care a spus că organizaţia politică maghiară nu a luat luată încă o decizie.

Potrivit lui Korodi, şi liderii PSD au avut o întâlnire cu UDMR în cursul dimineţii de luni.

Pe de altă parte, surse guvernamentale au precizat că Ponta şi Grindeanu urmează să discute şi cu grupul deputaţilor minorităţilor naţionale.

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a primit mandat sâmbătă să înceapă de luni negocieri cu reprezentanţi ai Guvernului, dar şi ai coaliţiei PSD-ALDE.

Sâmbătă, Kelemen Hunor a explicat că a discutat cu Liviu Dragnea, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Sorin Grindeanu, dar nu a negociat.

“Am vorbit, dar nu am negociat. Am vorbit cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu, dar dacă cineva doreşte, negocierile le începem luni”, a precizat liderul UDMR.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Parlamentului, miercuri, de la ora 11.00.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este semnată de 222 parlamentari de la PSD şi ALDE.

Pentru ca moţiunea să treacă, este nevoie ca 233 de parlamentari să voteze în favoarea acesteia.