Confidenţialitate

Sorin Grindeanu propus pentru şefia ANCOM

Fostul prim-ministru, Sorin Grindeanu, a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Propunerea a fost înaintată conducerilor celor două Camere ale Parlamentului și urmează că votul să fie dat în plenul reunit de săptămâna viitoare.

Postul de preşedinte al ANCOM a rămas vacant după ce Adrian Diţă şi-a dat demisia din funcţie, la numai cinci luni de la numirea în acest post de către Parlament.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi că este de acord cu schimbarea şefului ANCOM şi nu a negat că la şefia instituţiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, și a hotărât ca numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a criticat schimbarea modalităţii de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuţiilor preşedintelui României.