Sorin Grindeanu, către ”apostolii austerității”: Avem excedent bugetar de 1,64 miliarde lei

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a fost înregistrat în primele trei luni ale anului un excedent bugetar de peste 1,67 miliarde lei, ceea ce înseamnă 0,2% din PIB.

În plus, șeful Guvernului a precizat că în primul trimestru al anului s-au creat 62.000 de noi locuri de muncă, România ajungând astăzi la o rată a şomajului “minim istoric” în ultimii 27 de ani.

”Îmi face plăcere să vă anunţ că azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii şi anume: am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor şi nu numai şi pot să vă anunţ că în primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuţiei bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB”, a declarat Sorin Grindeanu citat de news.ro

Potrivit premierului, veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari față de primul trimestru din 2016. Acest lucru ar însemna o creştere de 7,2%.

”Colectarea TVA a crescut în februarie cu 2,5% faţă de februarie anul trecut şi cu 8,9% în martie 2017 comparativ cu martie 2016. Sunt câteva argumente care ne dau încredere că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu toţii. Sunt lucruri care să ne bucure pe fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce poate unii îşi doresc sau nu”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS