Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu recunoaște că nu a fost bine organizat procesul de asigurare a testelor pentru depistarea COVID în școli | AUDIO

Ministrul Educației recunoaște că nu a fost bine organizat procesul de asigurare a testelor pentru depistarea COVID în școli.

Sorin Cîmpeanu spune că nu va mai exista această problemă în perioada următoare.

”Au fost vicii de organizare, nu putem spune că a fost foarte bine organizat procesul de asigurare al testelor la dispoziția școlilor atunci când școlile solicită aceste teste și atunci când părinții își dau acordul pentru utilizarea acestor teste. Vă asigur că vor exista teste suficiente disponibile pentru toți cei care vor dori să se testeze. Chiar astăzi vom avea o întâlnire cu toți inspectorii școlari județeni și vom solicita o alocare cu privire la disponibilitatea testelor în școli”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că în cazul apariției unui caz de COVID-19 într-o clasă, în a 8-a zi, cei care doresc pot reveni la școală cu prezență fizică dacă au un test negativ.

Ministrul Educației spune că va fi armonizat acest ordin cu metodologia INSP care prevede că testarea se face doar în cazul contacților direcți.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost întrebat cum vor fi convinși părinții să își vaccineze copiii anti-COVID.

”Sunt situații în care este imensă rata de refuz. Cu perseverență și cu calm vom explica nevoia unui suport științific în luarea deciziilor cu privire la vaccinare”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 215.000 de elevi cu vârsta între 12 și 19 ani s-au vaccinat până acum împotriva coronavirusului.