Sorin Blejnar, audiat la DNA Ploiești într-un nou dosar. Ar fi primit mită 10 milioane de lei

ACTUALIZARE: Sorin Blejnar este urmărit penal pentru trafic de influență într-un nou dosar instrumentat de DNA Ploiești.

Se pare că această anchetă a pornit în urma unui denunț făcut de un om de afaceri pe care îl regăsim și în dosarul fostului copreședinte PNL, Vasile Blaga. Nu este exclus ca în cursul zilei de astăzi să mai fie adusă la DNA Ploiești încă o persoană pentru a fi audiată în acest dosar, dar, deocamdată nu sunt informații certe despre indentitatea acesteia.

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, a fost adus cu mandat la DNA Ploiești în calitate de suspect într-un nou dosar de corupție.

Potrivit unor surse, Sorin Blejnar este acuzat de trafic de influență.

Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2010-2011, atunci când se afla la  conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Sorin Blejnar a ajuns la Ploiești puțin înainte de ora 09.00.

El a fost adus cu mandat în calitate de suspect și a fost însoțit de doi ofițeri de la serviciul de operațiuni speciale.

La intrare în sediul DNA, Sorin Blejnar a declarat că nu știe care este motivul pentru care va fi audiat de procurorii anticorupție.

Anumite surse susțin că fostul șef al Fiscului ar fi acuzat de trafic de influență, fapte care se referă la un contract de achiziții IT, încheiat de ANAF  în anul 2011, atunci când instituția era condusă de Sorin Blejnar.

Acesta din urmă se pare că ar fi cerut și primit un procent de 20 la sută din valoarea contractului. Sorin Blejnar ar fi primit 10 milioane de lei.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS