Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, audiata la DNA (AUDIO)

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, a venit, dimineaţă, la sediul DNA din Ploieşti, pentru a fi audiată ca martor în dosarul în care soţul său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv. Acesta din urmă este acuzat pentru evaziune fiscală și deturnare de fonduri europene destinate proiectului de extindere a canalizării orașului Comarnic.

Sora premierului Victor Ponta a ajuns la sediul DNA din Ploiești în jurul orei 9 dimineața, unde a rămas aproximativ două ore. Potrivit unor surse judiciare aceasta a trebuit să dea explicații despre activitatea unei societăți de contabilitate unde și ea este acționar și de unde procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente care vizează proiectul de extindere a canalizării orașului Comarnic. Aceleași surse au declarat că și mama premierului Ponta, Cornelia Naum, a fost citată la DNA, tot în caliate de martor, însă din cauza unor probleme de sănătate aceasta nu s-a prezenat la sediul Parchetului.

În același dosar au fost puși sub control judiciar Sebastian Ghiță, deputatul PSD, Vlad Cosma si tatăl acestuia, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producție al Hidroprahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum și omul de afaceri Liviu Munteanu. Potrivit anchetatorilor Virgiliu Roman, Sebastian Ghiță, Vlad și Mircea Cosma au sprijinit grupul infracțional, din care făcea parte și Iulian Herțanu, ca să acceseze și să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a rețelei de canalizare a orașului Comarnic, proiect în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Procurorii susțin că o parte din aceste fonduri a fost cheltuită în interes personal.