Confidenţialitate

Soos Zoltan, primarul din Târgu Mureș: ”Este rușinos ca problema Liceului Romano-Catolic să fie una a două guverne” | VIDEO

Primarul ales din Târgu Mureș, Zoltán Soós a anunțat la Europa FM că va oferi o nouă clădire Liceului Unirea care împarte găzduirea cu Liceul Romano Catolic, instituție de limbă maghiară. Conflictul imobiliar dintre cele două licee, ca urmare a unei retrocedări, a dus la contestarea înființării Liceului maghiar în justiție.

Procesul este încă pe rol. Această acțiune a stârnit proteste majore ale guvernului de la Budapesta care a anunțat că va bloca accesul României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare economică, dacă acțiunea de desființare a liceului maghiar continuă.

Liceul revendică dreptul său istoric de a învăță în imobilul deținut de Biserica Romano Catolică în timp ce instituția de învățământ românească a funcționat de-a lungul a zeci de ani în clădirea care fusese naționalizată. Primaarul Soos spune acum că oferă o nouă clădire, dar că nu va lua caeastă decizie decât prin consendsul tuturor părților implicate.

Zoltán Soós i-a povestit lui Cătălin Striblea și cum vede refacerea încrederii în administrația locală. El spune că fosta administrația a fost una coruptă care a sărăcit orașul și a cheltuit banii publici pe firme prietene.