Confidenţialitate

SoNoRo 2018, între 2 şi 20 noiembrie

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului SoNoRo se va desfăşura în perioada 2 – 20 noiembrie în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu.

Sub numele “Side Effects”, festivalul va oferi publicului un amestec eclectic de manifestări artistice: concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase săli de concert din ţară – Palatul Cotroceni, Ateneul Român, Filarmonicile din Timişoara, Braşov şi Sibiu -, dar şi în spaţii neconvenţionale – Galeria de artă Halucinarium şi mansarda Carului cu Bere din Bucureşti sau a Casei Boema din Cluj-Napoca, o proiecţie de film în atriumul Institutului Francez şi o seară sud-americană la Palatul Bragadiru, potrivit organizatorilor.

Vertigo, Lunatique, Hangover, Something Borrowed – Something Blue, Crimes of Passions sau Del amor y otros demonios sunt doar câteva dintre titlurile concertelor acestei ediţii, fiecare propunând un program spectaculos, interpretat de unii dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii.

“Pentru prima dată în cadrul Festivalului SoNoRo, publicul din România îi va putea cunoaşte pe violoniştii Pavel Vernikov, Svetlana Makarova, Anna-Liisa Bezrodny şi Jonian Kadesha, pe violista Meghan Cassidy, pe violonceliştii Kyrill Zlotnikov şi Jan-Erik Gustaffson sau pe pianista Marianna Schirinyan”, se precizează în comunicat.

Festivalul se va încheia în Bucureşti cu o seară specială, la Institutul Francez, unde invitat va fi regizorului Bruno Monsaingeon, ce va prezenta în premieră ultimul său film – Mstislav Rostropovich – L’archet indomptable/ Arcuşul neîmblânzit.

SoNoRo va continua în restul ţării, de data aceasta în patru oraşe, o altă premieră a acestei ediţii.

“Festivalul va reveni la Cluj-Napoca cu patru concerte ce vor divulga publicului diversele şi captivantele “efecte secundare” SoNoRo: New York Counterpoint la Casa Boema, Sextetul Capriccio la Biserica Reformată sau Grande Sestetto Concertante al lui Wolfgang Amadeus Mozart în Aula Universităţii Babeş-Bolyai. La Timişoara, Braşov şi Sibiu, Festivalul SoNoRo va aduce în premieră proiectul Rhapsodie Roumaine, lansat în luna ianuarie 2018 în Sala Musikverein din Viena”, se arată în comunicat.

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare şi vor putea fi achiziţionate până pe 19 octombrie la un preţ redus, de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas şi Cărtureşti, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Domo.

Înfiinţat în anul 2006, Festivalul SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Austria, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (13 ani), SoNoRo – Inteferenţe, programul de burse şi workshop-uri pentru tineri muzicieni (12 ani), SoNoRo On Tour (11 ani), SoNoRo Arezzo (8 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (6 ani).