Confidenţialitate

SONDAJ: Michelle Obama, singura care ar putea să îl învingă pe Donald Trump la prezidențialele din SUA dacă Biden s-ar retrage | AUDIO

Președintele Statelor Unite, Joe Biden nu intenționează să se retragă din cursa pentru al doilea mandat de președinte – anunță Casa Albă. Criticat după prima confruntare televizată cu contracandidatul republican, Donald Trump, Joe Biden a pierdut din susținerea electoratului, arată sondajele care îl dau acum favorit pe Trump. Un alt sondaj arată că Michelle Obama, fosta Primă Doamnă, este singura dintre democrați care ar putea să îl învingă pe Trump dacă se va retrage Biden. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele american Joe Biden nu ia absolut deloc în calcul retragerea candidaturii sale pentru un nou mandat și merge mai departe cu campania electorală – a spus purtătoarea sa de cuvânt Karine Jean-Pierre.

Casa Albă a explicat că la dezbaterea televizată cu Donald Trump, Joe Biden a avut o noapte proastă, era răcit și afectat de decalajul de fus orar, după ce a călătorit.

De altfel, într-o înregistrare difuzată de BBC, Joe Biden subliniează că nu i se pot șterge cu buretele toți anii de activitate pentru că a avut o zi proastă.

Joe Biden va acorda vineri un interviu pentru postul ABC News, iar săptămâna viitoare are o conferință de presă, două ocazii menite să arate că se poate exprima fluent și fără prompter.

Un sondaj realizat recent după confruntarea cu Donald Trump arată că acesta îl devansează pe Joe Biden în cursa pentru președinție și ar obține cu 6% mai multe voturi decât actualul președinte.

Potrivit unui alt sondaj realizat de Ipsos și publicat de Reuters, fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în măsură să obţină mai multe voturi decât Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa pentru fotoliul de la Casa Albă. Michelle Obama ar obține 50% din sufragii, față de doar 39%, cât ar câștiga miliardarul Donald Trump.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 4 iulie, americanii îşi sărbătoresc azi Ziua Naţională