Confidenţialitate

SONDAJ: Aproape jumătate dintre români spun că vor relansarea producției locale

Aproape jumătate dintre românii care au participat la o cercetare online și-ar dori relansarea producției locale! Este una dintre cele mai importante concluzii la care au ajuns cei de la Happy Recruiter, după ce au intervievat online 1.200 de angajați.

Dacă ai fi Președinte sau Premier, ce domeniu ai relansa prioritar?” a fost prima întrebare a sondajului.

Pentru 44% dintre participanți, producția locală reprezintă prioritatea absolută.

Nu tocmai surpinzător în contextul pandemiei, aproape un sfert dintre respondenți consideră că sănătatea este domeniul care merită cea mai multă atenție.

Referitor la încheierea situației de urgență, aproape jumătate dintre participanți spun că ar fi reluat activitatea economică fără nicio restricție. Nici măcar un respondent din 10 nu ar fi prelungit restricțiile.

În ceea ce privește măsurile de prevenire a răspândirii a noului tip de coronavirus la locul de muncă, o treime și-ar dori spații de lucru mai aerisite.

Aproape 23% spun că angajatorul trebuie să le pună la dispoziție echipamente sanitare, în vreme ce 10% consideră că scannerele termice la locul de muncă sunt binevenite.

Sondajul online a fost realizat cu câteva zile înaintea ridicării stării de urgență, prin intervievarea unui număr de 1.200 de angajați.