Confidenţialitate

Sondaj alegeri SUA: Hillary Clinton, avantaj de 13% în fața rivalului său Donald Trump

Democrata Hillary Clinton are un avans de 13% în fața rivalului său republican Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite, arată un sondaj Reuters/Ipsos.

Atât Hillary Clinton, cât și Donald Trump urmează să fie învestiți oficial de partidele din care fac parte – Partidul Democrat și Partidul Republican. Congresele vor avea loc luna aceasta.

 

 

Potrivit sondajului, 46% dintre alegătorii americani au declarat că o susţin pe Hillary Clinton, iar 33% pe Donald Trump.

Alţi 22% dintre cei americanii intervievaţi au spus că nu susţin nici un candidat pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc pe 8 noiembrie. Cei mai mulți dintre americani au afirmat că o susțin pe Hillary Clinton pentru că nu își doresc ca Donald Trump să fie ales președinte. Mai bine de o treime dintre susținătorii acesteia au declarat că sunt de acord cu opiniile ei.

Donald Trump, de exemplu, se bucură de o susținere mult mai mică – 10% – în comparație cu susținerea de care se bucura candidatul republican Mitt Romney în aceeași perioadă din 2012, când era în campanie cu actualul președinte Barack Obama.

 

 

Studiul a fost realizat în perioada 1-5 iulie pe un eşantion de 1.441 de americani şi are o marjă de eroare de plus/minus 3%.

În sondajul Reuters/Ipsos realizat în perioada 27 iunie – 1 iulie, Hillary Clinton avea un avantaj de 9%  în faţa lui Donald Trump.