SONDAJ: 8 din 10 șoferi bucureșteni au parcat cel puțin o dată neregulamentar

8 din 10 persoane au declarat că au parcat cel puțin o dată neregulamentar, petrecând adesea mai mult timp pentru a căuta un loc de parcare decât pentru a ajunge la destinație. 4 din 10 persoane recunosc că au fost implicate cel puțin o dată într-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare, conform unui sondaj realizat de UBER la care au răspuns 2770 de oameni care conduc prin București.

Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulația mașinilor în București, după aglomerație și urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată de peste 80% dintre respondenți sunt persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv.

De departe, zona cea mai problematică este centrul orașului București, conform a 78,4% dintre respondenți, urmată în top de zonele rezidențiale și de cele de birouri.

Întrebați ce fac atunci când știu că trebuie să meargă într-o zonă cu puține locuri, 52% dintre respondenți au spus că aleg să meargă cu transportul în comun.

Potrivit informațiilor publice, în București sunt aproximativ 200.000 de locuri de parcare la peste 1 milion de mașini. Asta înseamnă un loc de parcare pentru cinci mașini. Conform TomTom Index, Bucureștiul se regăsește pe locul 5 în topul celor mai aglomerate orașe din lume și este cel mai congestionat oraș din Europa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS