Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, și-a recunoscut faptele în instanță

Solomon Wigler a făcut o serie de mărturisiri la Tribunalul București, unde astăzi se judecă un nou termen în dosarul său.

Fostul consilier al primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat și el în arest, ar fi primit mită peste 200.000 de mii de euro.

În schimbul banilor urma să intervină la consilierii generali ai Capitalei astfel încât să fie aprobate Planuri Urbanistice Zonale pentru construirea a 3 supermarket-uri în București.

El a fost arestat în urmă cu mai bine de 4 luni pentru trafic de influență.  Wigler le-a spus magistraților de la Tribunalul București

că îi pare rău pentru faptele comise.

Între altele a amintit că a  repartizat peste 500 de apartamente sociale și cere arest la domiciliu pentru că soția sa ar intenționa să divorțeze. Nu mai are nici bani de pâine din cauza sechestrului și se împrumută de la fratele din străinătate. Sunt vinovat, dar vreau să-mi slavez familia, a mai spus Wigler în instanță.

Unul dintre avocații săi, scrie Evenimentul Zilei, a declarat în instanță că i-a denunțat și pe consilierii la care au ajuns banii, iar în cele 4 luni de arest a slăbit 8 kilograme și nu mai poate mânca din cauza unor probleme la dinți.

În replică, procurorul DNA a declarat că denunțurile nu pot fi verificate și a cerut ca Wigler să fie menținut în arest.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS