Confidenţialitate

Solidaritatea Sanitară se opune proiectului Guvernului de reducere a cheltuielilor bugetare și amenință cu proteste masive

Federația ”Solidaritatea Sanitară” avertizează Executivului că proiectul de OUG, prin care se vrea reducerea cheltuielilor la stat, riscă să blocheze funcționarea unor servicii publice de sănătate. 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Federașiei spun că eliminarea drepturilor la indemnizația de hrană și a voucherelor de vacanță va afecta aproape 25 la sută din angajații din Sănătate, care ar pierde 466 de lei brut/lună.

Plafonarea unor drepturi salariale pentru unii angajați ( personal nemedical/TESA) va genera alte pierderi salariale pentru această categorie, deja aflată într-o situație de discriminare salarială, mai arată sursa citată. Descentralizarea unor instituții va genera riscuri majore la adresa sănătății publice din România, mai spun reprezentanții sindicali.

”Adoptarea acestor măsuri poate contribui la cauzele care vor determina reluarea protestelor începând cu luna septembrie, la o scară mult mai mare. Precizăm că la lista motivelor de protest se adaugă întârzierea finalizării Acordului cu Guvernul, menit să asigure transpunerea angajamentelor asumate de acesta, și faptul că încă nu a fost finalizat și înregistrat Contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate” avertizează reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

Sursa foto: Facebook/Federația “Solidaritatea Sanitară”

Citește și: Măsurile Guvernului pentru bugetul public, criticate dur. Sindicatele amenință cu proteste dacă Executivul nu intervine cu schimbări