Confidenţialitate

Solidaritate: Românii aplaudă Românii, seară de seară, de la ora 8

Campania “Solidaritate” le propune românilor să adopte o formă de manifestare a recunoștinței față de “cei din linia întâi”, întâlnită deja în alte țări: aplauzele din fiecare seară.

În contextul multor știri negative cu care suntem zilnic bombardați, credem că aprecierea unor fapte bune e o contrabalansare binevenită.

În plus, aprecierile de la ora 20:00 vizează toate categoriile profesionale care pun România în mișcare și care ne ajută să ne facem bine și să făcem bine, ca un întreg. Pe frecvențele Europa FM, inițiativa a fost lansată în această dimineață de Vlad, George și Luca, în Deșteptarea, la finalul unei emisiuni cu emoții intense și mesaje transmise de ascultători pentru oamenii din #liniaîntâi.

Ideea a pornit de la observația simplă ca noi nu aplaudam, la propriu, în această perioada. Exista, bineînțeles, multe explicații posibile: prea multe generații de români au aplaudat la comandă și am dezvoltat o alergie. Sau celebra “parte slavă” a noastră, care ne facem să ne ne exprimăm greu emoțiile profunde.

Dar de fapt acesta e doar un simptom al unei probleme mai mari. Uneori noi, românii, ne dăm seama de meritele unor oameni abia când avem nevoie de ei și nu-i găsim. Pentru că au plecat în alte părți, unde li se oferă apreciere.

Pentru că #1suntemtoti, Europa FM preia începând de azi și manifestul lansat de McCann România, prin campania “Solidaritate”, și invită toți românii să iasă la ferestre seara, la ora 20:00, pentru a aplauda pe toți cei care merită recunoștința noastră. Mai ales în aceste zile!

Mulțumim!