Confidenţialitate

Solidară cu protestatarii, Patriarhia cere continuarea luptei împotriva corupţiei

Patriarhia Română constată că societatea românească este foarte tulburată în aceste zile și adaugă că lupta anticorupție trebuie să continue, iar cei vinovați – să fie sancționați. Într-un interviu acordat Europa FM, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei – Vasile Bănescu – a spus că Biserica Ortodoxă se solidarizează cu cei care protestează în stradă.

Vasile Bănescu: Nimeni nu este infailibil, nimeni nu merită piatra celuilalt aruncată spre el. Deci din această perspectivă, asumarea responsabilităţii personale de fiecare parte, credem că este o soluţie.

Europa FM: Deduc corect că mesajul Patriarhiei Române este unul de solidarizare cu sutele de mii de oameni ieşiti în stradă?

Vasile Bănescu: Tradus în mod frust, este corect. Instituţiile pot să se afle într-un conflict, persoanele când se află într-un conflict, este deja dramatic.

Aşadar Patriarhia Română a subliniat şi subliniază necesitatea continuării luptei anti-corupţie pentru că generalizarea corupţiei în societatea românească constituie un pericol uriaş. Şi aşa societatea românească este una sever, grav afectată de această patologie morală.

Deci da, dat fiind că motivul celor care ies în stradă este unul legat de dreptate socială, Patriarhia Română pledează pentru această împlinire a dreptăţii sociale, altfel începe să piardă teren pacea socială aşa cum vedem, cele două lucruri sunt în strânsă legătură.

https://soundcloud.com/europafmromania/vasile-banescu-purtatorul-de-cuvant-al-patriarhiei-romane