Confidenţialitate

Solicitarea sindicatelor din minerit în privința noului management pentru viitorul producătorului de energie din Valea Jiului: Să nu mai fie numit politic | AUDIO

Sindicatele din minerit cer ca cei care se vor ocupa de viitorul producător de energie din Valea Jiului să nu mai fie numiți politic. Actualul Complex Energetic Hunedoara, care se ocupă de minele din Vale și termocentrala de la Paroșeni, se află în insolvență. A ajuns la faliment din cauza conducerii care nu are expertiză în domeniu, mai acuză sindicaliștii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Complexul Energetic Hunedoara are acum un administrator special, un administrator judiciar și un director general. Dar sindicatele spun că politicul a adus și această companie la faliment.

Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele, susține că CEH a ajuns în această situație din cauza numirilor politice, motiv pentru care susține ca pentru viitoarea entitate energetică ce se pregătește a se înființa în Valea Jiului, sindicatele au cerut ca noul management să fie competent. Deoarece acum consideră că managementul este unul defectuos.

Sunt mine care lucrează pe 4 schimburi și au o productivitate mai bună, dar și abataje închise, iar Termocentrala Paroșeni produce energie prea puțină.

Iar concluzia, susțin sindicatele este că CEH e singura companie din energie din România care, în momentul de față, nu are profit.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mineriada din iunie 1990: Supraviețuitorii și rudele victimelor așteaptă încă tragerea la răspundere a celor vinovați | VIDEO