Confidenţialitate

Soldați ucraineni, înmormântați la sute de kilometri de orașele natale. Familiile nu i-au putut conduce pe ultimul drum | AUDIO

Războiul pornit de Rusia în Ucraina a provocat drame de neimaginat atât printre civili, cât și printre tinerii soldați ucraineni trimiși pe front să înfrunte ofensiva rusească. Mulți și-au pierdut viața și au fost înmormântați la mii de kilometri de case, fără ca familiile să îi poată conduce pe ultimul drum.

Tânărul soldat Dmytro Kotenko a fost ucis chiar în primele zile ale invaziei ruse în Ucraina. Apăra sudul orașului Herson și a fost înmormântat în capătul celălalt al țării, în orașul Liov, ferit la vremea respectivă de bombele rusești.

Avea 21 de ani, era prima sa operațiune militară și a murit pe 26 februarie, în a treia zi de invazie militară a trupelor rusești, relatează BBC.

Funerariile sale au avut loc la aproape o mie de kilometri de localitatea sa natală – Sumi – puternic bombardată de ruși. Părinții lui Dmytro Kotenko au aflat doar câteva zile mai târziu că fiul le-a fost răpus pe front.

Acesta fusese deja înmormântat în cimitirul din Liov. Astfel de înmormântări au avut loc aproape zilnic la Biserica Sfinții Petru și Pavel din Liov.

Poveste lui Dmytro Kotenko este doar una dintre poveștile a sute de soldați ucraineni răspuși pe front și înmormântați la sute de kilometri de orașele natale, fără ca familiile să își poată lua rămas-bun.

Sursa foto: Unsplash / Holly Mindrup

Citește și: Olanda: O instanță judecătorească a eliberat doi ucraineni pentru ca aceștia să poată lupta în Ucraina

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.