Confidenţialitate

Olanda: O instanță judecătorească a eliberat doi ucraineni pentru ca aceștia să poată lupta în Ucraina

O instanță din Breda a permis eliberarea a doi bărbați ucraineni, în vârstă de 27, respectiv 29 de ani, pentru ca aceștia să poată lupta în Ucraina, transmite Euractiv.

Cei doi bărbați ucraineni, ținuți în custodie pentru 6 luni, sunt din Lutsk. În septembrie 2021, aceștia au fost arestați pe un iaht după ce au încercat să introducă un grup de albanezi în Marea Britanie. Bărbații se află în detenție, în așteptarea procesului, fiind acuzați de trafic de persoane.

Avocatul celor doi bărbați a cerut instanței din Breda să le permită celor doi să meargă să lupte alături de ucraineni. Instanța le-a permis eliberarea pe motivul unei situații „speciale cu circumstanțe serioase”. Instanța a mai spus că cei doi bărbați au insistat să meargă acasă, în Ucraina, să lupte împotriva Rusiei.

Totuși, instanța din Breda a impus și câteva condiții pentru eliberarea lor: trebuie să evite orice activitate sau act care presupune încălcarea legii, iar dacă instanța le cere să se întoarcă pentru a fi judecați, aceștia trebuie să se spună – inclusiv dacă există o solicitare de a-și executa sentințele, în cazul în care vor fi găsiți vinovați.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Peskov: Vladimir Putin și Volodimir Zelenski nu se vor întâlni. Negocierile nu au avansat suficient