Șoimii Pâncota a fost exclusă din Liga a 2-a după ce a marcat un singur gol și a primit 90

Cea mai slabă echipă de fotbal din istoria primelor două ligi din România – Șoimii Pâncota a fost exclusă până la urmă din competiție. FRF a anunțat că gruparea arădeană nu mai îndeplinește condițiile de participare în eșalonul secund, pentru că echipa de juniori a clubului a fost eliminată din campionat, după ce nu s-a prezentat la meciuri și le-a pierdut la “masa verde”. Aceiași juniori erau folosiți însă la echipa mare, unde au adunat un singur punct în 13 etape, înregistrând multe scoruri negative record: 0-18 cu Juventus Colentina, 0-16 cu CS Afumați, sau 0-14 cu Foresta Suceava. Golaverajul “Șoimilor” a fost dezastruos: un singur gol marcat și 90 primite, iar la ultima partidă au jucat cu un om în minus, fiindcă n-au reușit să adune decât 10 fotbaliști.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației i-a convocat vineri pe reprezentanții formației bănățene la “Casa Fotbalului” pentru a-i anunța în privința excluderii, care va avea însă urmării importante pentru Liga a 2-a.

Toate rezultatele înregistrate de Șoimii Pâncota vor fi anulate, așa încât clasamentul va fi bulversat. Paradoxal, cea mai avantajată va fi o altă echipă foarte slabă: ACS Berceni, care câștigase singurul punct în tur – tocmai dintr-o remiză cu Șoimii. Și Ilfovenii vor rămâne fără niciun punct, însă diferența față de restul echipelor se va micșora. În eșalonul secund al fotbalului românesc vor continua doar 19 echipe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS