Confidenţialitate

Șoimii Pâncota a fost exclusă din Liga a 2-a după ce a marcat un singur gol și a primit 90

Cea mai slabă echipă de fotbal din istoria primelor două ligi din România – Șoimii Pâncota a fost exclusă până la urmă din competiție. FRF a anunțat că gruparea arădeană nu mai îndeplinește condițiile de participare în eșalonul secund, pentru că echipa de juniori a clubului a fost eliminată din campionat, după ce nu s-a prezentat la meciuri și le-a pierdut la “masa verde”. Aceiași juniori erau folosiți însă la echipa mare, unde au adunat un singur punct în 13 etape, înregistrând multe scoruri negative record: 0-18 cu Juventus Colentina, 0-16 cu CS Afumați, sau 0-14 cu Foresta Suceava. Golaverajul “Șoimilor” a fost dezastruos: un singur gol marcat și 90 primite, iar la ultima partidă au jucat cu un om în minus, fiindcă n-au reușit să adune decât 10 fotbaliști.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației i-a convocat vineri pe reprezentanții formației bănățene la “Casa Fotbalului” pentru a-i anunța în privința excluderii, care va avea însă urmării importante pentru Liga a 2-a.

Toate rezultatele înregistrate de Șoimii Pâncota vor fi anulate, așa încât clasamentul va fi bulversat. Paradoxal, cea mai avantajată va fi o altă echipă foarte slabă: ACS Berceni, care câștigase singurul punct în tur – tocmai dintr-o remiză cu Șoimii. Și Ilfovenii vor rămâne fără niciun punct, însă diferența față de restul echipelor se va micșora. În eșalonul secund al fotbalului românesc vor continua doar 19 echipe.