Confidenţialitate

Șoferul unui microbuz școlar dintr-o comună suceveană, prins băut la volan. Bărbatul are acum dosar penal și urmează să fie concediat | AUDIO

Șoferul unui microbuz destinat transportului elevilor dintr-o comună suceveană a fost prins băut la volan. Polițiștii l-au prins în timp ce mergea să alimenteze cu carburant. Niciun elev nu se afla în microbuzul școlar. Bărbatul urmează să fie concediat, iar până la angajarea unui nou șofer elevii vor fi transportați la școală cu microbuzul condus de primarul sau viceprimarul comunei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În dimineața zilei de luni, în jurul orei 09:40, un echipaj al poliției rutiere a oprit un microbuz școlar care se deplasa pe drumul național 17A, spre Rădăuți, pentru a alimenta cu carburant. Vehiculul fost tras pe dreapta pentru că șoferul circula cu o viteză de 72 km/h prin localitate, adică peste limita admisă pe acea porțiune de drum. În momentul în care i-au verificat actele, polițiștii și-au dat seama că șoferul microbuzului care aparține Primăriei Bălcăuți mirosea a alcool.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar în paralel i s-a deschis și dosar penal.

Vasile Șoiman, primarul comunei Bălcăuți, a anunțat că i-a adus la cunoștință șoferului că va fi cercetat în Comisia de Disciplină și că i se va desface contractul de muncă. Între timp, de transportul copiilor din satele Negostina și Gropeni se vor ocupa primarul și viceprimarul, care au permise de conducere pentru categoria necesară microbuzelor școlare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Fost șef de bancă din Republica Moldova, condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a furat din conturile băncii peste 100 de milioane de dolari. Sentința nu este definitivă | AUDIO