Șoferii stau deja la cozi să-și schimbe anvelopele

La service-urile auto sunt deja cozi, șoferii vin în număr din ce în ce mai mare să își schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă, spune Cristian Munteanu la Europa FM, președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente. Acesta precizează că cele mai aglomerate service-uri sunt cele aflate în partea de nord și din centrul țării, acolo unde ninsorile vin mai devreme. De altfel, peste tot în țară se observă o aglomerare în dreptul rampelor unde se schimbă anvelopele, menționează Cristian Munteanu. Unele service-uri chiar au prelungit programul și în timpul nopții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Munteanu îi sfătuiește pe șoferii care nu au bani să-și cumpere anvelope noi, să fie foarte atenți la calitatea celor la mâna a doua pe care aleg să le cumpere. “Aceste anvelope trebuie să aibă o vechime de cel mult patru ani de zile, adâncimea profilului de pe anvelopă să fie de 4 mm, să fie foarte atenți să nu aibă eventuale crăpături sau umflături pe anvelope sau lipsă de material. Asta arată că de fapt materialul anvelopei este unul îmbătrânit și în cazul în care vor avea nevoie în trafic să pună o frână brusc, acea anvelopă nu se va comporta în niciun caz bine“, spune Cristian Munteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şoferii care nu-şi echipează maşinile cu anvelope de iarnă riscă amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. Conform Codului Rutier, şoferii sunt obligați să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă de fiecare dată când conduc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Este o măsura care trebuie respectată în funcție de condițiile meteo și nu doar într-o anumită perioadă a anului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS