Soferii ar putea sa plateasca taxa atunci cand merg pe Autostrada Bucuresti-Pitesti sau pe Autostrada Soarelui Bucuresti-Constanta

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi a declarat că taxele ar putea fi introduse de anul viitor sau din 2016.

În primăvara anului viitor, A1 și A2 vor intra în lucrări de reabilitare. Atât lucrările, cât și întreținerea ulterioară a autostrăzilor vor fi făcute de privați, care se vor ocupa și de sistemul de taxare.

Românii ar putea să plătească taxa de utilizare a celor două autostrăzi chiar din perioada în care se derulează lucrările de reabilitare sau după finalizarea lor, a declarat șeful Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Narcis Neaga, la o conferință organizată de Ziarul Financiar.

Întreţinerea celor două autostrăzi este parte a unui proiect de concesiune, alături de construcţia centurii Sud a municipiului Bucureşti.

Pe de altă parte, șeful CNADNR a anunțat că luna viitoare se va semna contractul pentru construcţia în concesiune a autostrăzii Comarnic – Braşov. La începutul anului, premierul Victor Ponta declarat că taxa de utilizare a acestui tronson ar putea fi de 7 lei.