Confidenţialitate

Şoferi depistaţi de radar conducând cu viteză excesivă pe timp de ploaie

Mai mulţi conducători auto au fost depistaţi,astăzi, cu aparatul radar, dintr-o autospecială neinscripţionată a poliției, în timp ce conduceau cu viteză excesivă pe DN1 şi pe autostrada A3, deşi ploua torenţial, vizibilitatea fiind redusă, anunţă IGPR.

“Pe vreme ploioasă, distanța de frânare crește considerabil, iar vizibilitatea scade. Cu toate acestea, unii șoferi pun în pericol siguranța circulației, neadaptând viteza la condițiile de trafic.Șapte conducători auto care au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de km/h au rămas fără permis, pentru 90 de zile, după ce au fost depistaţi de poliţişti, cu o autospecială neinscripţionată, dotată cu aparat radar, pe DN1 și pe Autostrada 3”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române .

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări, respectiv cod galben şi cod portocaliu de ploi, valabile de marţi până joi.

Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente este valabilă de marţi, de la ora 18.00 şi până miercuri la ora 20.00.

“În judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa şi Tulcea, precum şi în zona de munte aferentă judeţului Dâmboviţa se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50-60 l/mp şi pe arii restrânse 80-90 l/mp”, se arată în informarea transmisă de specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

O altă avertizare, de data aceasta cod galben de ploi, vizează 20 de judeţe din centrul ţării.

“În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea”, se mai arată în informarea ANM.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele montane, mai ales pe timpul nopţii, dacă nu este necesar.