Confidenţialitate

“Record” naţional: Şofer prins în timp ce gonea cu 276 km/h, pe autostrada Bucureşti – Ploieşti

Poliţiştii au depistat, în ultima săptămână, 69 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h pe autostrăzi.

“Recordul” naţional a fost de 276 km/h, consemnat pe autostrada Bucureşti – Ploieşti.

“În perioada 11 – 17 iunie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei traficului rutier. Astfel, 69 de şoferi care circulau cu viteze de peste 180 km/h pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţişti, 15 dintre aceştia fiind înregistraţi de aparatul radar conducând cu viteze de peste 200 km/h”, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Duminică, un tânăr şofer, aflat la volanul unui bolid, gonea pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti.

Individul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Europa FM începe, de luni, o amplă campanie de responsabilizare a șoferilor în trafic. Vom discuta despre toate problemele cu care ne confruntăm ca șoferi, dar și ca pietoni. De la agresivitate în trafic, la minima cunoaștere a regulilor de circulație.

România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe decese în urma accidentelor rutiere.

Dincolo de problemele legate de infrastructură, multe decese ar putea fi prevenite dacă s-ar cunoaște regulile, dacă s-ar respecta regulile și dacă șoferii ar fi conștienți că pot contribui la evitarea unor tragedii.