Social-democrații își aleg duuminică noua structură de conducere a partidului

După cum anunța noul lider al formațiunii politice, Liviu Dragnea, sunt așteptate schimbări.

Acesta a propus o nouă structură de conducere în PSD, cu un Birou Permanent Naţional mai mic şi cu atribuţii puțin schimbate. Vor fi 14 funcţii de vicepreşedinte, faţă de cele 15 actuale, iar patru locuri vor merge automat către Organizaţia de Femei a partidului, de unde, pe liste separate, vor fi votaţi vicepreşedinţii femei. Șase candidate se luptă pentru funcții: senatorul Ecaterina Andronescu, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea, fostul ministru Doina Pană, europarlamentarul Gabriela Crețu şi preşedintele PSD Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.
Printre candidații la funcția de președinte executiv al formațiunii politice, se numără și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și fostul ministru al Economiei, Constantin Niță.

Susținut de filialal PSD Brașov, Constantin Niță spune că are suficientă experiență pentru a fi numărul 2 în partid, după președintele Liviu Dragnea. El a fost întrebat de jurnaliști de ce ar fi mai bun decât Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea e susţinut de 35 de filiale PSD pentru funcţia de preşedinte executiv.

In cadrul Congresului, vor fi desemnați 14 vicepreședinți ai PSD și președintele executiv care va face echipă cu noul lider, recent ales, Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS