Soarta parcului Herastrau va fi decisa pe 17 martie (AUDIO)

Curtea de Apel a amânat pentru 17 martie pronunțarea sentinței în dosarul privind cele șapte hectare din Parcul Herăstrău. Terenul respectiv a fost vândut în 1999 de Biroul de Turism și Tranzacții unei firme controlate de omul de afaceri Bartolomeu Finiș.

Procesul este pe rolul instanţelor de judecată de 13 ani. De-a lungul timpului, pe acest spaţiu au fost construite terase, restaurante şi cluburi.

La Curtea de Apel s-a prezentat și primarul Sorin Oprescu.

Edilul-șef a declarat, la Curtea de Apel, că terenul din parcul Herăstrău trebuie să aparţină bucureştenilor.

Totul a început în 1999, când, printr-un ordin al Ministerului Tineretului și Sportului, condus la acea vreme de Crin Antonescu, Biroul de Turism și Tranzacții a primit un certificat de proprietate asupra unui teren de șapte hectare din Parcul Herăstrău. Ulterior, Biroul a vândut terenul unei firme şi omului de afaceri Bartolomeu Finiş.

În 2002, reprezentanții Clubului Sportiv Sportul Studențesc, CE îşi desfăşura activitatea pe acel teren, au dat în judecată Biroul și Ministerul Tineretului și Sportului, susținând că înstrăinarea terenului s-a făcut ilegal pentru că nu a aparținut niciodată Ministerului.