Confidenţialitate

Slujba de Bobotează din Portul Tomis. Mii de oameni s-au strâns pentru a lua apă sfințită de Arhiepiscopul Teodosie | VIDEO

8.000 de credincioși au participat vineri la slujba de Bobotează în Portul Tomis din Constanța. Au fost pregătite 150.000 de PET-uri cu agheasmă pentru ei.

De pe o scenă înaltă, amplasată pe digul cel mare al portului Tomis, Arhiepiscopul Teodosie, alături de un sobor de preoți, a oficiat slujba de Bobotează.

Credincioșii s-au înghesuit să fie cât mai aproape de Înaltul Ierarh pentru a fi stropiți cu apa sfințită.

„Am venit că aghiasma de aici ține mai mult, eu am aghiasmă acasă de doi ani și e bună”, spune o credicioasă.

„De aia am venit, să văd cum recuperează crucile, să ascult slujba părintelui”, mărturisește un bărbat venit la ceremoniile de Bobotează din Portul Tomis.

„În fiecare an veneam cu ai mei și acum dacă ai mei au îmbătrânit vin eu să iau pentru ei”, declară un alt bărbat.

„S-a schimbat vremea, să zicem că vine paștele nu Boboteaza”, spune o altă femeie făcând referire la temperaturile ridicate din aceste zile.

Arhiepiscopul Teodosie a urcat apoi într-o șalupă și a fost dus în larg, de unde a aruncat în valuri 3 cruci din lemn pentru recuperarea cărora au plonjat zeci de tineri.

Și, ca la orice bobotează, miile de credincioși s-au călcat în picioare pentru a obține pet-urile cu aghiasmă. Cei peste 200 de jandarmi care au avut sarcina să distribuie sticlele de plastic au asudat la propriu pentru a asigura ordinea publică și pentru a mulțumi pe toată lumea.

Mai multe care cu butoaie pline cu aghiasmă, trase de boi sau de măgari, au pornit apoi pe străzile Constanței pentru localnicii care nu au mai ajuns la bobotează.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: 6 ianuarie, ziua mondială a orfanilor de război