Slovenia introduce noi restricții pentru refugiați după acordul UE-Turcia

 

Uniunea Europeană încearcă să inchidă ruta balcanică a refugiaților care încearcă să ajungă din Grecia în Europa de Vest.

Unul dintre punctele de tranzit ale migranților este granița slovenă. Premierul sloven, Miro Cerar, a declarat marţi că ruta balcanică urmează „să se închidă” efectiv. Restricțiile au intrat în vigoare din această noapte, iar autoritățile vor ttrimite înapoi în Turcia toți imigranții clandestini.

Și  Ministerul de Interne al Serbiei a anunţat că va introduce măsuri similare – își va închide frontierele cu Macedonia şi Bulgaria pentru imigranţii clandestini, care nu au vize sau paşapoarte valabile.

Potrivit sistemului Dublin, imigranţii trebuie să solicite azil în prima ţară comunitară în care sosesc. Astfel, în Grecia sunt deja blocați zeci de mii de imigranți, iar țările europene au anunțat că intenționează să adopte un sistem centralizat pentru procesarea solicitărilor.

 

Peste 2.000 de imigranţi, majoritatea din Siria, Irak şi Afganistan, continuă să sosească zilnic în Grecia din Turcia. Circa 14.000 de imigranţi sunt blocaţi în punctul de frontieră Idomeni din Grecia, după ce Macedonia a impus restricţii de trecere.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS