Confidenţialitate

Slava, tânăr din Transnistria care locuiește în Sankt Peterburg: Vreau să ajut. Am ales să trăiesc în Rusia. Vreau să fac să fie bine aici | AUDIO

Rusia este lovită de tot mai multe sancțiuni economice: de la blocarea tranzacțiilor bancare, la plecarea unor mari firme din țară sau oprirea unor servicii. Toate se vor vedea curând în economia Rusiei, spun specialiști. Slava este un tânăr din Transnistria care acum locuiește în Sankt Peterburg. Cătălin Striblea a încercat să afle de la el cum este acum atmosfera în orașele din Rusia.

„Totul este parcă normal. Sunt ultimele momente în care se vinde la magazin, lumea încă lucrează și nimeni nu-și dă seama că peste o lună, peste o săptămână sau când… Ce o să ne aștepte atunci”, a spus Slava.

„Eu simt că este ceva care mă va încurca peste o săptămână, peste o lună. Și deja de acum încept să fac ceva, vreau să ajut cumva. Eu am ales Rusia și Sankt Peterburg ca orașul în care vreau să trăiesc. Eu vreau să fac ca aici să fie de trăit bine și în confort”, a mai spus Slava.

Întrebat dacă a ieșit la proteste, acesta a spus că a fost de două ori. „Ies în fiecare zi. Oamenii care nu pot să sufere asta ies și-i ia poliția și-i închide”, a mai spus Slava.

Interviul integral îl puteți asculta în această dimineață în emisiunea Deșteptarea.

Sursa foto: Unsplash / Egor Lyfar

Citește și: Mesajul președintelui Ucrainei în Parlamentul britanic: Nu cedăm. Mergem până la capăt | AUDIO