Situație dramatică în apropiere de Atena: Peste 50 de morți din cauza incendiilor | VIDEO

Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața și 150 au fost rănite în incendiile care au devastat ieri zonele din jurul Atenei.

Incendiile s-au declanşat în contextul unui val de căldură care s-au abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Potrivit serviciilor meteorologice, condiţiile ar urma să rămână dificile și în zilele următoare.

Cele mai multe dintre victime au fost prinse în capcană de flăcări – în case sau în mașini – în zona stațiunii balneare Mati, la aproximativ 50 de km nord-est de Atena – după cum a povestit la Europa FM, Jurnalista Veronica Tudor, din capitala elenă.

Într-un incendiu care a izbucnit la un hotel, 26 de persoane, de turiști, au murit pe loc. Foarte multe persoane au fost duse pe malul mării, de unde au fost transportate cu vapoare militare sau cu bărci de pescari în locuri sigure. De-asemenea, au fost transportați peste 200 de copii care se aflau într-o tabără”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și în Atena se simt efectele incendiului: este fun și întuneric, mai spune jurnalista Veronica Tudor.

Și în Creta a izbucnit un incendiu. Iar la Atena este un miros foarte ciudat de ars și este o atmosferă întunecată din cauza fumului. La această oră, focul este ținut sub control, dar există teama că pot izbucni alte focare de incendii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pescari, personal din cadrul Pazei de Coastă şi turişti au intervenit cu ambarcaţiuni pentru a salva peste 700 de persoane aflate pe mai multe plaje şi zone de coastă unde s-au refugiat din calea flăcărilor, a relatat ERT.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetație, declanşate şi în contextul unui val de căldură, care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunțat o înrăutățire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină, vânt puternic și scăderea semnificativă a temperaturii. Vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade și insulele din nordul și estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).Detalii suplimentare despre evoluția vremii se pot obține accesând portalulwww.meteoalarm.eu.”- se arată într-un comunicat al Ministerului Român de Externe.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Român de Externe, Oana Darie,spune că până acum, nu există informații despre eventuale victime din România dar Ambasada se află în legătură cu celula de criză de la Ministerul de Externe al Greciei.

Până la finalizarea verificărilor, MAE avertizează turiștii că în Grecia urmează două zile cu vreme externă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ambasada României în Atena monitorizează situația. Deocamdată nu există solicitări de asistență din partea cetățenilor români.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS