Confidenţialitate

Situație alarmantă la secția ATI a Spitalului de Copii din Iași | AUDIO

Situație alarmantă la secția de ATI COVID de la Spitalul de Copii din Iasi. Dacă până acum două luni, în secție erau rar internați doar copii pozitivi, dar cu boli asociate, acum sunt doar cu diagnosticul de COVID.

Din cele 8 paturi de la secția ATI, patru sunt pentru pacienții confirmați cu Covid, iar alte patru sunt pentru cei suspecți. În acest moment, sunt internați șase copii, dintre care trei în stare gravă. Nici unul nu prezintă comorbidități cunoscute.

Lavinia Ionescu, coordonatorul secției Covid:

”În principiu, au început să dezvolte și ei manifestări respiratorii, lucru care nu era foarte frecvent în populația pediatrică până acum. Din păcate, unul dintre copii este și intubat și ventilat mecanic, cu afectare pulmonară importantă. Dar acum sunt și acești copii care nu au o boală patentă diagnosticată.”

Medicii le atrag atenția părinților ca la primele simptome apărute să se prezinte cu copilul la medicul de familie. Dacă cel mic este pozitiv, iar tratamentul nu funcționează, atunci copilul trebuie dus la unitatea de primire urgență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus