Situaţia contractelor de deszăpezire la nivel național: 9 judeţe nu au contracte în vigoare pentru această iarnă

Guvernul a publicat „Centralizatorul contractelor de deszăpezire pe drumurile publice pentru perioada sezonului rece 2016-2017” încheiate până în 25 noiembrie.

Potrivit acestuia, în 29 de judeţe au fost încheiate contracte pentru întreaga reţea de drumuri naţionale, iar gradul de acoperire este parţial în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, în timp ce în nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru sezonul rece întrucât procedurile de atribuire se află în diferite stadii: suspendate/contestate/anulate.

Datele centralizate până pe 25 noiembrie arată că au asigurată deszăpezirea în această iarnă 2134 de localități din peste 3.186.

Nu au încheiat încă un acord pentru curățarea zăpezii de pe drumurile naționale județele Prahova, Galați, Vaslui, Giurgiu, Vâlcea, Gorj, Arad și Sibiu, însă acestea au contracte pentru deszăpezirea drumurilor județene. În Constanța, deszăpezirea drumurilor naționale se face în regie proprie de către direcția de Administrare a Drumurilor, care este însă în faliment. Și în județul Argeș, deszăpezirea se va face în regie proprie, cu utilajele din dotarea Direcției județene de Drumuri și Poduri.

În județele Mehedinți și Neamț, contractele de deszăpezire sunt valabile până la sfârșitul anului, așa că vor începe noi proceduri de achiziție.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că vor interveni cu utilaje proprii pe drumurile naționale pentru care nu există un contract de deszăpezire.

Puteți verifica situația contractele de deszăpezire, în fiecare județ aici.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS