Confidenţialitate

Site-ul Parlamentului European, atacat cibernetic după ce Rusia a fost declarată „stat terorist”. Roberta Metsola: „Un grup pro-Kremlin a revendicat atacul sofisticat”

Parlamentul European a fost ținta unui atac cibernetic la doar câteva ore după ce a declarat Rusia „stat sponsor al terorismului”. Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a declarat că site-ul este în continuare blocat, iar un grup de hackeri pro-Kremlin au revendicat atacul.

UPDATE 19:38 Roberta Metsola, despre atacul cibernetic asupra site-ului Parlamentului European

„Atacul cibernetic este unul sofisticat. O grupare pro-Kremlin a revendicat atacul. Experții noștri în IT luptă împotriva hackerilor. Toate acestea după ce am proclamat Rusia stat terorist. Răspunsul meu față de atac: Slava Ukraini”, a scris Roberta Metsola pe Twitter.

Știre inițială

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, a spus că website-ul instituției a picat în urma unui atac cibernetic de tip DDOS.

„Site-ul Parlamentului European nu funcționează momentan din cauza unui atac cibernetic de tip DDOS. Echipele tehnice ale Parlamentului European lucrează susținut pentru a remedia problema cât se poate de repede”, a scris Jaume Duch pe Twitter.

Sursa foto: Unsplash / RoonZ nl

Citește și: Maia Sandu, despre pana de curent din Republica Moldova: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric” | AUDIO