Confidenţialitate

Sistemul de securitate a cedat pe Stade de France, unde se va juca meciul Franța-România, din deschiderea Euro 2016

Probleme pe Stade de France, cu doar 3 săptămâni înainte de meciul de deschidere al Campionatului European, FranțaRomânia.

Sistemul de securitate instalat pe cel mai mare stadion din apropierea Parisului a cedat, sâmbătă, la finala Cupei Franței, afirmă un oficial.

 

Autoritățile franceze au luat măsuri de securitate sporite pe Stade de France, în condițiile în care se apropie Campionatul European de fotbal, iar meciul de deschidere, Franța–România, se va juca pe 10 iunie pe această arenă.

Astfel, la finala Cupei Franței, de sâmbătă, dintre Paris Saint-Germain și Olympique Merseille, Stade de France a fost înconjurat, în premieră, de un gard înalt de doi metri, iar trei filtre de control au fost puse în practică. Numai că sistemul de securitate a cedat în mai multe puncte, afirmă prefectul din Seine-Saint-Denis, Philippe Galli.

Oficialul a precizat că dispozitivul va trebui regândit, pentru că fanii au putut introduce pe arenă sticle, ţevi PVC şi fumigene.

Potrivit prefectului, controalele nu au fost făcute cum ar fi trebuit, chiar dacă numărul porţilor de acces a fost redus de la 26 la 4, după atentatele din noiembrie 2015.

La finala Cupei, câștigată cu 4 la 2 de PSG, actorul francez Michael Youn a aprins o fumigenă. El ar urma să primească o interdicţie pe stadioane. Ulterior, un deputat francez a spus că Franţa nu este pregătită să organizeze în bune condiţii de securitate un turneu precum Euro 2016.

Și  autoritățile din Germania susțin într-un raport că turneul din Franţa ar putea fi ţinta atacurilor teroriste. De înalt risc sunt meciurile Franţa – România, din deschidere, şi finala competiţiei.

Euro 2016 va avea loc în perioada 10 iunie -10 iulie, în 10 orașe din Franța.