Confidenţialitate

Sistem nou de burse pentru elevi, la Primăria Sectorului 1 din Capitală

Primarul Clotilde Armand anunță că sumele destinate acestui domeniu rămân aceleași, dar banii vor fi acordați în funcție de rezultate:

„Este un sistem care avantajează școlile defavorizate și descurajează inflația notelor. Primii 10% din elevii fiecărei unități de învățământ vor primi bursa maximă de 400 de lei. În liceele defavorizate, vom permite, astfel, elevilor mai buni să primească bursa cea mai mare, bursele elevilor clasați în a doua jumătate a clasamentului să fie de numai 150 de lei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cei mai buni elevi din fiecare școală vor primi 400 de lei pe lună, iar cele mai mici burse vor fi de 150 de lei. Bani în plus vor primi olimpicii:

„Recompensăm performanța, câte 600 de lei pentru elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale. Acordăm 3.000 de burse sociale de câte 300 de lei pentru elevii din familii cu venituri scăzute. Legea identifică încă o categorie de burse sociale, pentru copii din afara Bucureștiului. Desigur, aceia dintre ei, care se încadrează la venituri scăzute, beneficiază de bursă, însă cei care locuiesc în cartiere rezidențiale de lux nu sunt, de regulă, în această categorie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Noul sistem de burse va fi discutat, joi, în ședința Consiliului Local al Sectorului 1.