Confidenţialitate

Siria: Organizația Căștilor Albe declară stare de urgență în NV țării în urma cutremurului de 7,4 din Turcia. Cine sunt Căștile Albe?

Căștile Albe declară stare de urgență în nord-vestul Siriei, regiune puternic afectată de cutremurul de 7,4 din Turcia. Organizația a transmis un comunicat oficial în care face apel la sprijin de la autoritățile și organizațiile locale, dar și internaționale.

„Căștile Albe declară stare de urgență în nord-vestul Siriei în urma cutremurului catastrofal care a cauzat distrugeri în masă. Acesta s-a soldat cu sute de răniți, morți și oameni care au rămas afară în frigul iernii. Temperaturile scăzute și vremea geroasă au contribuit la situația devastatoare.

Drept răspuns, Organizația Căștilor Albe face apel la autoritățile locale, forțele civile și organizațiile umanitare din Siria pentru a se alătura eforturilor susținute de a oferi resurse și de a calma oamenii afectați. Organizația Căștile Albe face apel și la organizațiile umanitare internaționale pentru a interveni prompt în ajutorul populației afectate.

Organizația face apel la comunitățile internaționale pentru a acționa în fața catastrofei și pentru a contribui la măsurile de siguranță care, odată implementate, pot preveni escaldarea situației.

De asemenea, organizația face apel la comunitățile internaționale și pentru a sprijini salvarea civililor din Siria și pentru a pune presiune pe regimul Assad și aliații lor ruși astfel încât să se asigure că zonele afectate nu vor fi bombardate.

Organizația Căștilor Albe asigură oamenii din Siria că echipele sunt complet pregătite și lucrează la capacitate maximă pentru a oferi sprijin oriunde este nevoie.

Condoleanțe familiilor victimelor acestui cutremur”, a transmis Organizația Căștilor Albe într-un comunicat oficial.

Ce este Organizația Căștilor Albe

Organizația Căștilor Albe este cunoscută oficial sub numele de „Apărarea Civilă Siriană” și este o organziație de voluntari care operează în diverse zone ale Siriei controlate de opoziție. Căștile Albe își desfășoară activitatea și în Turcia.

Organizația Căștilor Albe a luat naștere în 2014 în timpul Războiului Civil sirian, iar cea mai mare parte a activității lor constă în evacuare, căutare și salvare ca răspuns la bombardamentele din zonele periculoase și esențiale.

Sursa foto: Twitter / The White Helmets

Citește și: Cutremur de 7,4 în Turcia: Peste 70 de morți și peste 400 de răniți. Siria: Peste 100 de morți și peste 400 de răniți. LIVE UPDATE | VIDEO