Siria: O nouă dezertare în armata loială președintelui

De la începutul revoltei împotriva regimului de la Damasc, în martie 2011, zeci de militari au trecut în Turcia, unde au format ‘Armata Siriană Liberă’.

Un general al armatei siriene a traversat frontiera şi s-a refugiat în Turcia.

Este cel de-a 22-a dezertare din aparatul de conducere al președintelui Bashar al Assad, acuzat de comunitatea internațională că își masacrează opozanții.

De la începutul revoltei împotriva regimului de la Damasc, în martie 2011, zeci de militari au trecut în Turcia, unde au format ‘Armata Siriană Liberă’.

Televiziunea siriană de stat a confirmat, astăzi, că șeful Securităţii Naţionale, rănit în atentatul comis de rebeli asupra ultrasecurizatului sediu al instituției, a murit din cauza rănilor. Hisham Ihtiar, în vârstă de 71 de ani, deţinea un rol-cheie în cadrul operațiunilor de reprimare a revoltelor opoziției.

Ministrul Apărării, Dawd Rajh, și cumnatul președintelui au pierit în același atac.

Confruntări armate au avut loc, pentru a 6-a zi consecutivă, în mai multe cartiere din Damasc.

Consiliul de Securitate ONU a prelungit pentru ‘o ultimă perioadă de 30 de zile’, misiunea celor 300 de observatori ONU în Siria, relatează AFP. Votul a fost unanim, deşi Rusia ameninţase blocarea proiectului propus de Franţa, Germania, Portugalia şi Marea Britanie.

Mandatul Misiunii ONU în Siria ar fi expirat în această seară.

În ultima săptămână, aproape 30.000 de sirieni au fugit în Liban pentru a se refugia din calea violenţelor, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze.